KırmızıReishi - Reishi Mantarı

YENİ! Kırmızı Reishi Ekstrakt'la Artık içimi kolay, sağlıklı, tek dozluk ufak şişelerde!
Kırmızı Reishi Mantarı’nın etkin maddelerinin özünden hijyenik koşullarda elde edilen Kırmızı Reishi Ekstrakt çıktı!
Kolay kullanım için tek dozluk şişelerde içime hazır hale gelen Kırmızı Reishi Ekstrakt, hiçbir koruyucu madde ya da katkı maddesi içermiyor.
Kolay kullanım için tek dozluk şişelerde içime hazır hale gelen Kırmızı Reishi Ekstrakt, hiçbir koruyucu madde ya da katkı maddesi içermiyor.
Ganoderma lucidum, Ling Zhi , Mannentake, İmmortality Mushroom olarak da bilinen Kırmızı Reishi mantarıgeleneksel Çin ve Japon tıbbında kullanıldığı bilinen en eski mantar türüdür ve 2000 yılı aşkın süredir kullanılmaktadır. Doğada çok nadir olarak bulunabilen mantarı artık Türkiye’de yetiştiriyoruz.

KULLANIMI
Reishi mantarı kullanımında çeşitli kimyasal yollarla kapsül (hap) haline getirilmiş formu yerine, Reishi mantarını doğal ve katkısız haliyle Reishi Çayı ya da katkısız Reishi Ekstrakt olarak tercih etmelisiniz.
kırmızıReishi mantarı çayını hazırlanmasında dikkat edilecek noktalar nelerdir?
KırmızıReishi mantarının kaynatılması ile içindeki yararlı maddelerin suya geçmesi sağlanır
( ekstre –özüt çıkarma işlemi ) ve bu ekstre çay gibi içilebilir. Ancak yararlı maddelerin tamamından istifade edebilmek için aşağıdaki noktalara özen gösterilmelidir.
( ekstre –özüt çıkarma işlemi ) ve bu ekstre çay gibi içilebilir. Ancak yararlı maddelerin tamamından istifade edebilmek için aşağıdaki noktalara özen gösterilmelidir.
- Kaynatma işlemi metal olmayan bir kapta yapılmalıdır. Etken maddelerin bir kısmı metal tarafından tutulduğu için çayın metal kapta hazırlanması durumunda mantarın yararlığı azalmaktadır. Bu nedenle kaynatma işlemi mutlaka cam, porselen veya emaye kapta yapılmalıdır.
- Kaynama süresi önemlidir; kaynamaya başladıktan sonra en az 30 dakika kaynatılmalıdır. Bu süre yararlı maddelin suya geçebilmesi için gerekli süredir; daha az kaynatılması durumunda bu maddelerin bir kısmı mantarda kalır ve bunlardan yararlanılamaz.
- Kaynama sonrasında mantarların çayın içinde bekletilmesinin veya süzülmesinin ek bir faydası olmadığı gibi zararı da yoktur.
- Çayın hazırlanışında mantar miktarı belirleyicidir-günlük mantar miktarı 3 su bardağı su ile kaynatılır, kaynama sonunda 2 bardak kadar çay elde edilir. Kullanılan mantar miktarı farklı olsa da su miktarı değişmez, kullanılan mantar miktarına göre çayın yoğunluğu değişir: az mantar ile açık çay , fazla mantar ile daha yoğun bir çay elde edilir.
- Tatlandırma ihtiyacı olursa rafine şeker yerine bal veya pekmez gibi doğal ürünler tercih edilmelidir.
Reishi mantarını herkes kullanabilir mi?
- Reishi (Ganoderma lucidum) mantarı toksik değildir, vücutta birikim yapmaz, 10 yaşın üstündeki çocuklar ve yetişkinler Reishi mantarını kullanılabilir ancak belli özellikleri nedeni ile bazı durumlarda kullanılması önerilmez:-Hemofili hastası olanlar
-Ameliyat olacaklar ameliyat öncesi ve sonrasında 1 hafta süreyle
-Kadınlar adet günlerinde
kullanmamalıdır- Mantar allerjisi olanların kullanması önerilmez.
- Kanı sulandırma yönündeki etkisi nedeni ile
- Kan sulandırıcı ilaç kullananlar doktorlarına danışarak kullanmalıdır
- Küçük çocuklarda henüz tanısı konulmamış alerjiler veya rahatsızlıklar olabileceği riskine karşı ve bağışıklık sistemlerinin gelişimini normal yoldan tamamlamasına olanak vermek için, doktorları önermedikçe 10 yaşın altındaki çocuklarda Reishi mantarının kullanılması önerilmez.
- Hamile ve emziren kadınlar ancak doktorlarının bilgisi dahilinde kullanmalıdır
- Organ nakli olmuş ve bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullanan kişilerin mutlaka doktorlarına danışmaları gerekir
0 yorum:
Yorum Gönder